Lillpite

Referat: Unbyns IF - Lillpite

Äntligen hemmapremiär på Sporn. Vad som kunde varit ett soligt evenemang blir en regnig historia.
Men vi är laddade och vet att vi är starka hemma.
Vi startar med Vispen i mål, backlinje med Fille, Danne, Erik och Kris. Adde o Strabban med Simon framför på mitten. Bulan, Macke och Tong tar offensiven.
Avbytare är Tim, Manouby, Martin, Herman, Axel. Svanne känner av skada på uppvärmning och utgår.

Vi förväntar oss en fysisk historia pga vår-ojämnt gräs, regn och en 6-poängsmatch. Men vi tar initiativet direkt, vinner flest närkamper. Vi skapar fler bra chanser där det känns som millimeter från mål. Det kommer i minut 30 då Macke kan skarva en boll in centralt där Tong får fram en tå så bollen går förbi keepern. Redan 7 minuter senare kommer 2-0 då Simon snyggt kan spela igenom till Macke som avslutar i mål. Vi har flera kanonchanser när Tong spelar in bakom backlinjen och Macke sånär når fram. Samtidigt har dom en del djupledsbollar men det reder vårt försvar ut bra.
Vi pratar i halvlek om att inte ge dom nåt, tyvärr är det precis det som händer när dom kan reducera efter ett flipper där bollen går fram till deras kille som gör mål. Nu får dom energi och vi blir lite stirriga. Dom har ett par chanser direkt och Vispen får avvärja fint. I minut 60 kan vi gå ifrån till 3-1, då vi kan spela stort med diagonala passningar över banan där Macke slår sista fram till Tong som ser ut som han inte skall hinna men det gör ju Tong oftast, så även denna gång och han avslutar intill stolpen.
Vi spelar fortfarande inte speciellt bra men är vassa framåt och i minut 70 dödar vi matchen då Martin kan dra in en boll i bortre burgaveln efter att Tong vänt upp på högersiden och spelat in bollen till Martin. Direkt efteråt Gör vi 5-1 då Macke vinner en duell och kommer loss och lägger in den. Var det nån assist på den?
Vi släpper in en kasse med 10 kvar men det får ingen påverkan.

Vi är påställda aktiva och vill ha boll och tar kommandot som vi ville. Inför matchen pratar vi om lite justeringar som verkligen fungerade. Backlinjen stabil med bra balans i push-up och när man skulle falla. Litet extraplus ikväll till Fille som speciellt i första dominerar sin kant med lite sambaboll. På mitten ramstarkt med Adde och Strabban. Simon och Macke hittar flera samspel. Tong MOTM med två mål, en assist och framförallt ett varv runt jorden i löpmeter. Fina inhopp av Axel, Herman och Manouby.
Men svårt att bedöma insatsen eftersom förhållandena var svåra. Som tur var höll planen bra